Merlot

Merlot

merlot

Merlot. Een productieve, vroeg rijpe, fruitige donkerblauwe druivensoort. Het sap is weelderig, fruitig en kan zwoel bijna zoet zijn. Het ruikt en proeft u kersen, bessen en pruimen. Maar ook kunt u rozen ruiken en potloodslijpsel. De druif heeft een niet al te dikke schil, een relatief hoog suikergehalte en is in potentie erg productief. De druif bloeit vroeg in het voorjaar en is dan blootgesteld aan de gevaren van nachtvorst. Als de productie te hoog wordt, worden de wijnen dun en licht. Merlot komt in Bordeaux tot nu toe het best tot zijn recht. De druif wordt vaak gebruikt om in een blend de strengheid van de cabernet sauvignon te verzachten. Maar de merlot gedreven grote wijnen van St. Emilion en Pomerol bewijzen dat het ook als primaire variëteit aan de basis van een grote wijn kan staan.

Evenwichtig, dat is ie zeker: deze volle, soepele druif. In de afdronk zit een mooie smaakbalans van lichtzoet rood fruit en een hint van kruiden. Op de wijnboerderijen zorgen ze voor een natuurlijk evenwicht en koesteren ze de oorspronkelijke begroeiing. Zo blijft de goede bodemkwaliteit bewaard. En dat is natuurlijk de beste voedingsbodem voor een pragtig gebalanseerde rooiwyn, zoals de Zuid-Afrikanen ‘m zelf noemen.

Koop nu een heerlijke Merlot bij wijneiland.nl