Wijn voor valentijnsdag

Wijn voor valentijnsdag

wijn voor valentijnsdag
wijn voor valentijnsdag

Wijn voor valentijnsdag. Wat heeft wijn nu met Valentijnsdag te maken? Wel, Valentijnsdag is dé dag om met je geliefde de liefde te vieren of een stille liefde te laten weten wat je voor haar of hem voelt. Wat is mooier dan dat te doen onder het genot van een mooi fles wijn of champagne. Ik ken mensen die ieder jaar Valentijnsdag vieren omdat ze op die dag elkaar de liefde hebben verklaard of eerste zoen hebben gegeven. Soms onder invloed van een lekker glas wijn of champagne.

Een mooie (anonieme) liefdesboodschap? Dan zorgen wij voor een mooie fles wijn, en de bezorging op 14 februari! Via Wijneiland.nl verras je jouw Valentijn op een persoonlijke en hele bijzondere manier. Met een paar stappen geef je jouw wensen op zodat wij een mooie fles wijn voor je kunnen selecteren, in iedere prijsklasse!

Misschien denk je dat Valentijnsdag flauwekul is, maar uit recent onderzoek blijkt dat vrouwen wel degelijk teleurgesteld zijn als hun partner niks doet aan Valentijnsdag.

Al in de 14e eeuw besteedde verliefde gemalen op de dag van Sint Valentijn (14 feb) aandacht aan hun geliefde of beminde. Vaak werden er gedichten geschreven of brieven. Natuurlijk hoorde daar bloemen of cadeautjes bij en deze werden dan ook vaak gegeven. De minnebrieven, al dan niet zelf geschreven of gekocht, werden Valentines genoemd en deze weren vaak prachtig versierd, maar vaak mierzoet (hoofs) geschreven. Uiteraard was de boodschap die van liefde of trouw. Helaas, vestigde deze traditie zich nauwelijks op het Europese vaste land en bleef het lange tjjd een Engelse aangelegenheid. Gelukkig is het in Engeland ook een traditie geworden en staan zelfs heden ten dage de advertenties in de Engelse kranten op 14 februari bomvol met harte boodschappen en smeekbedes.